Најновије вести

Петковић: Албанци правним насиљем заузели одборничка места која припадају Србима

Данас су Албанци правним насиљем и једностраним потезима заузели одборничка места која припадају Србима у српској општини Косовска Митровица иако за њих нико није гласао и немају никакву већину, ни подршку српског народа, каже Петар Петковић, директор Канцеларије за КиМ.

 

 

Он истиче да на тај начин Курти покушава да створи чисту моноетничку албанску општину на северу КиМ и додаје да је управо то огледало наводне демократије и такозване владавине права Аљбина Куртија “да чисту српску општину, мимо прописа, правила и споразума, преузму и воде Албанци”.

,,На делу је још једно кршење свих постингутих споразума, укључујући и унутрашње прописе Приштине који не важе када Србима треба узети и најмања преостала права и сасвим их правно и административно обесправити, зарад главног Куртијевог циља – стварања моноетничког Косова и Метохије у коме нема Срба”, тврди Петрковић.

Објашњава да је данашње брутално кршење права Срба показатељ да су борба и демократски и миран отпор српског народа исправнији и оправданији него икад, јер је, тврди, Србима на КиМ једино то и преостало пред таласом нецивилизацијског, и недемократског поступања, физичког и правног насиља.

,,Сада је јасно да одустајање Приштине од одржавања избора на северу КиМ 18. децембра није никакав уступак Приштине, ни покушај смиривања тензија, већ је по среди подмукли план и фарса Аљбина Куртија који је унапред смислио како да правним насиљем преотме српске општине и без избора и пошаље своје полицајце на север”, оценио је Петковић.

Петковић закључује да све то јасно показује да је главни циљ Приштине и Аљбина Куртија да на северу не буде ни једног јединог Србина и да етнички покуша да потпуно очисти српске општине.

Подели на: