Најновије вести

Петковић: Београд посвећен дијалогу са Приштином

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић је приликом посете Косовском Поморављу изјавио и да је Београд посвећен дијалогу са Приштином и да се само разговором и договором може доћи до компромисног решења, које је кључ за историсјко помирење српског и албанског народа, што је неопходно за мир и стабилност на целом западном Балкану.Нагласио је да је једини пут ка економском развоју мир, до кога се може доћи само договором.

 

 

Подсетио је да је Бриселски споразум, потписан пре осам година веома важан, јер је омогућио држави Србији да настави да се развија.

„Питисак по питању Косова био је пребачен за бриселским столом, тамо је био фокус свих питања која су решавана и 48 споразума је до сада испреговарано. Када нешто разговарате можете и да договорите. Без договора имате ескалацију различитих инцидената, кад немате разговоре имате проблеме на терену“, рекао је Петковић и додао да је Београд спреман за наставак дијалога када год уследи позив специјалног представника ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака.

Нагласио је да колико год да су проблеми тешки боље је да су за столом него присутни у народу и на терену.

“Зато је и ова моја посета прилика да још једном поновим, да смо овде да градимо мир, да се боримо за стабилност, за све наше људе и да учинимо све што можемо да живимо боље да економски снажимо и да се посветимо дијалогу”, рекао је Петковић.

 

Подели на: