понедељак, 16. маја 2022. | 17:01
Најновије вести

Петковић: Будимо поносни на своју историју и вековну укорењеност на овим просторима

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић честитао је председнику општине Лепосавић Зорану Тодићу, свештенству и верницима велики оп0штинску И храмовну славу. Св. Василија Острошког Чудотворца.

 

 

Свети и богоносни отац Василије је много учинио и чини да у нашим невољама и страдањима, распећима и васкрсењима опстанемо и не посустанемо, стално нас подсећајући да је критеријум наше вере управо љубав, јер истинска вера појављује се кроз љубав и праштање. Окрепимо се и ми данас његовом снагом и љубављу и у овим временима пуним изазова и искушења изнесимо наш крст победоносно. А наше јединство и праведна борба за опстанак српског народа на Косову и Метохији, учиниће да сачувамо наше присуство овде где је огњиште нашег православног бића, огњиште нашег постојања и идентитета и где су наше највеће светиње”, написао је Петковић у објави на Фејсбуку.

“И зато будимо увек поносни на своју историју и вековну укорењеност на овим просторима, али пре свега окренути будућности и стварању услова за квалитетнији и достојанственији живот наших људи на КиМ. Желим вам, да чувајући свој национални понос, као и до сада, будете отворена средина у којој ће са добродошлицом бити дочекани сви људи добре воље и добрих намера. Нека вам је срећна и благословена Слава”, поручио је Петковић.

Подели на: