Најновије вести

Петковић: Циљ уручивање пресуде Ивану Тодосијевићу застрашивање Срба на КиМ

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић данас је поводом уручивања пресуде Ивану Тодосијевићу оценио да је то пажљиво срачунато и темпирано у Приштини са циљем да се изврши додатни притисак на Србе, да се застраше и да им се стави фластер преко уста, “како нигде ни на једном месту не смеју да упозоре на терор Приштине”.

 

 

“Очигледно је да Курти на све начине покушава да испровоцира Србе и нову кризу на терену, јер није успео ни дугим цевима ни оклопним возилима да изазове неодмерену реакцију нашег народа. Срби не наседају на његове провокације и зато сада удара на Ивана Тодосијевића, јер зна да је сваки Србин на Косову и Метохији солидаран са њим”, навео је Петковић у објави на Фејсбуку.

Петковић наглашава да је у случају Ивана Тодосијевића прекршено више одредаба Бриселског споразума, посебно тачка 10.

“Тачка 10. каже да састав судија судског већа за случајеве који долазе из српских средина мора бити већински српски, док су Тодосијевићу прекршена и сва остала основна демократска и грађанска права на слободу говора и мишљења”, закључио је Петковић.

Функционеру Српске листе и председнику привременог органа општине Звечан Ивану Тодосијевићу раније данас стигла је писана и преведена пресуда Основог суда у Приштини којом је у октобру због изјава о Рачку осуђен на годину дана затвора због наводног подстицања на националну, расну и верску мржњу.

Подели на: