среда, 07. децембра 2022. | 20:24
Најновије вести

Петковић: Харадинај се нада да ће неоснованим оптужбама и нападима својој странци прибавити још неки глас

“Рамуш Харадинај се нада да ће неоснованим оптужбама и нападима на председника Србије Александра Вучића прибавити својој странци још неки глас на предстојећим изборима, међутим ни Албанци на Косову и Метохији, који само са чежњом могу да посматрају економске и политичке успехе Србије, више не наседају на такве трикове”, саопштио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

 

 

Петковић је на реагујући на изјаву Рамуша Харадинаја да председник Србије Александар Вучић користи Србе на КиМ да би опстао на власти, рекао да “грађани на Косову и Метохији, без обзира на њихову националну и верску припадност, желе да живе у безбедном и просперитетном друштву, а већ виђени напади на Вучића не могу да прикрију чињеницу да албански политички лидери у Приштини немају одговор на економске, социјалне, па ни на здравствене изазове”.

“Није Александар Вучић ових дана слао екстремисте да исписују УЧК графите у српским селима на Косову и Метохији, постављао УЧК билборде на улазу у наша насеља и провоцирао и застрашивао наш народ најављујући референдум за стварање велике Албаније, већ управо они који распламсавају мржњу према Србима и Србији”, нагласио је Петковић.

Директор Канцеларије за КиМ је истакао да је “председник Србије био и остаје најискренији и најдоследнији борац за мир и стабилност у региону, а као непријатеља га могу доживљавати само они који прижељкују сукобе и крвопролића. Такву мрачну будућност на Косову и Метохији, уверен сам, прижељкује само занемарљива мањина којој се на овај начин Харадинај додворава”.

“Албански учесници у предизборној трци на Косову и Метохији морају да, у интересу заједничке будућности, престану да распаљују пламен мржње и нетрпељивости, јер узајамно поштовање, разумевање и дијалог јесте једино што може и албанском и српском народу донети бољу и просперитетнију будућност, док запаљиве поруке свима могу донети само несрећу” закључује у саопштењу директор Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића.

Подели на: