Најновије вести

Петковић: Хтели су да српском народу приреде Божић за памћење, Божић у крви

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, поводом данашњег оружаног напада на двојицу српских дечака у Готовуши код Штрпца, рекао је да неко Србима желео да приреди “крвави Божић”.

 

 

Управо сам се чуо са породицама рањених Милоша и Стефана, понудио сам сву помоћ Канцеларије за Косово и Метохију и Владе Републике Србије. Све време смо у контакту са породицама, ја сам затражио од Приштине и да посетим наше рањене дечаке”, истакао је директор Канцеларије за КиМ.

Петковић је рекао да, по свим информацијама којима располаже, на њих је пуцао Албанац док су се они кретали у свом селу Готовуши, покрај пута, док су носили бадњаке.

“Можете ли да замислите тог нечовека или боље рећи монструма, који пуца на Божић на српску децу, само због тога што носе бадњаке. И сада, нека они који свакога дана нападају српски народ и говоре да су Срби на северу криминалци, кажу ко су уствари криминалци и убице. Само због тога што носе бадњаке и имају српско име и презиме, Милош и Стефан су упуцани”, навео је Петковић.

Он је истакао да су пуком срећом они остали живи,да је неко је хтео да нам приреди “крвави Божић” и додао да не може да прође ниједан велики верски празник без инцидената, напада и застрашивања српског народа на Косову и Метохији.

О свему овоме сазнаће цео свет, поручује Петковић.

“Ми смо већ обавестили међународну заједницу, ја сам обавестио и господина Лајчака, Брисел и указао на оно што се свакога дана дешава српском народу. Можете ли да замислите да Срби на КиМ не могу да буду мирни на Божић, највећи хришћански празник. Докле то иде?! Да неко из чиста мира пуца на децу која носе бадњаке и иду ка својој кући”, каже он.

Хоће ли опет да се одласи међународна заједница са констатацијом да су обе стране криве или да обе стране треба да се суздрже, пита се Петковић.

“Не, овде је јасно ко је кривац. Овде је јасно да политика Приштине која иде у правцу протеривања Срба са простора КиМ, јесте та која ствара овакво стање у друштву, да албански екстремисти нападају наш народ, нашу децу на Косову и Метохији. И албански медији пишу да је у питању Албанац, припадник КБС, који је пуцао на српску децу”, каже Петковић.

“Хтели су да целокупном српском народу приреде Божић за памћење, Божић у крви. То им нећемо допустити. Ми смо ти који се боримо за мир, а са друге стране имамо Приштину која тај мир гази, и то на најгори могући начин, тако што пуца на српску децу”, закључује директор Канцеларије за КиМ.

Подели на: