Најновије вести

Петковић: Искључиво кандитати Српске листе имају подршку Београда

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да су предстојећи локални избори на Косову и Метохији још једна прилика да српски народ у покрајини покаже како се заједничким снагама бране и чувају национални интереси и да удружени, под једним барјаком Српске листе, буду брана онима који би да уруше српско јединство. У саопштењу Петковић наводи да је самостална кандидатура Бранимира Стојковићам директна подршка непријатељима Србије. Потпредседник Српске листе Игор Симић оценио је да је Стојановићева кандидатура противна интересима Срба.

 

Петковић у саопштењу наводи да је кандидатура Бранимира Стојановића, “кандидатура политичког опортунисте који ће се против Српске листе кандидовати на локалним изборима у Грачаници, директна подршка непријатељима Србије, онима који раде против Срба и српског јединства на Косову и Метохији”.

“И зато још једном гласно истичемо да искључиво кандитати Српске листе имају подршку званичног Београда и државе Србије. Више пута су Срби на Косову и Метохији на својој кожи осетили како нас је скупо коштало када нисмо били јединствени. Зато је Српска листа данас бедем једиства и српства у нашој јужној покрајини, наш национални стуб и гарант нашег останка и опстанка у покрајини”, нагласио је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Петковић сматра да “у тренутку када се све албанске партије уједињују против Срба на Косову и Метохији, појављују се политички опортунисти који зарад личне политичке користи и глади за функцијама, желе да ослабе сопствени народ и његове позиције и раде директно у корист наше штете”.

“Зато је више него јасно због чега нам је потребно челично јединство оличено у Српској листи. Као одговорна политичка организација од националног значаја, Српска листа понудила је на овим изборима листу са чак шест нових кандидата за градоначелнике општина са српском већином, јер новом енергијом и знањем желимо да допринесемо бољем животу нашег народа у покрајини, останку и опстанку на Косову и Метохији”, истиче Петковић у саопштењу.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију у саопштењу каже да је “кандидаткиња Српске листе за градоначелницу Грачанице, професорка Медицинског факултета Љиљана Шубарић, мајка троје деце и искрени патриота, која је решила да своје знање и енергију стави у службу свог народа”.

“Такав принцип појединци очигледно не разумеју, јер после више година на власти, сопствену глад за функцијама стављају испред општег добра”, наводи се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића.

Потпредседник Српске листе Игор Симић оценио је да је самосталном кандидатуром Бранимира Стојановића за председника општине Грачаница победила његова “сујета и необуздане личне амбиције”.

“Жеља за фотељом и политичком моћи биле су јаче од свести о значају јединства, важности српске политичке слоге и витално важне везе са Србијом. Стојановић је вођен личном сујетом на жалостан начин пао на испиту верности идеји српске слоге, демонстрирао да није тимски играч и да је неспреман да прихвати потребу за сталним променама унутар Система”, навео је Симић у реаговању.

По њему је “посебно забрињавајуће што је Стојановић неспреман на преиспитивање сопственог рада и одговорности за деловање на различитим високим позицијама, између осталог и позицији градоначелника Грачанице коју је већ обављао”.

Навео је да из Српске листе Бранимиру “желе много више карактера и стрпљења, много мање сујете и грамзивости, чиме год се буде бавио даље у животу”.

“Народ у Грачаници и сувише добро зна вредност српске слоге и јединства са нашом државом Србијом да би допустио да недозреле личне амбиције и грамзивост било ког појединца сломе снагу нашег тешком муком и бројним искушењима уједињеног Народа”, навео је Симић.

Рекао је да Стојановић, као бивши, високи функционер Српске листе, “добро зна како се кадрира у Српској листи, и да се све одлуке доносе у консултацији са Београдом, као што је била и одлука да се кандидаје професорица Љиљана Шубарић”.

“Али исто тако Стојановић добро зна да ово што ради је противно интересима српског народа у Грачаници, и да је својим деловањем дао подршку нашим непријатељима”, подвукао је Симић.

Подели на: