Најновије вести

Петковић: Курти административним упутством намерно закомпликовао ситуацију

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић саопштио је да је став Приштине да локални избори у четири општине на северу КиМ могу да се одрже само на основу некаквог административног упутства, показује да Аљбин Курти заправо те изборе не жели да спроведе и да “тражи све могуће начине да их избегне и одложи јер зна да би Срби на њима стали на крај његовим гаулајтерима”.

 

 

Петар Петковић је навео да такозвано административно упутство није ништа друго до начин на који Курти жели по сваку цену да задржи лажне градоначелнике и њихове одборнике који су окупирали север.

“Куртијеви гаулајтери који су освојили 3,5 одсто албанских гласова на контејнер-изборима на северу, никога не представљају и зато немају никакав легитимитет”, навео је Петковић.

Истакао је да терор који је Курти до неиздржљивости појачао, посебно након тих нелегитимних избора, има за циљ етничко чишћење српског народа нарочито са севера КиМ.

“Услед незапамћеног притиска и насиља тзв. косовске полиције према Србима, једино решење за моменталну деескалацију јесте одржавање избора на северу, као и повлачење Куртијеве специјалне полиције”, сматра Петковић.

Додаје да је Курти административним упутством намерно закомпликовао ситуацију, уводећи бесмислену процедуру која подразумева петицију, затим референдумско изјашњавање, па тек на крају одржавање избора и све то са дугим временским роковима.

“Тиме је Курти најдиректније слагао представнике ЕУ и САД, с обзиром на то да је јавно обећао да ће организовати изборе”, навео је Петковић.

Подели на: