уторак, 21. фебруара 2023. | 17:01
Најновије вести

Петковић: Курти гаји снажну опсесију према свему српском

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић изјавио је да Аљбин Курти гаји снажну опсесију према свему српском. Истиче да се не може политика градити на мржњи и анимозитету према свему српском, зато је Куртију боље да се, уместо за север покрајине, спрема за Брисел, где га очекују тешки разговори о свим отвореним питањима.

 

Више је него јасно да Аљбин Курти гаји снажну опсесију према свему српском – нашим црквама и манастирима, нашим националним празницима и историји, до опсесије севером Косова и Метохије и језером Газиводе, наводи Петковић у саопштењу.

“Такав однос је и разумљив – кад немаш своје, својаташ туђе. Зато и покушава да јавности баци прашину у очи како су Газиводе власништво такозваног “Косова”, а да на север може кад му се прохте. Добро смо разумели његову поруку да је “спреман на све”, само га молимо да се не игра питањем безбедности српског народа на КиМ, а и нека се сети шта народ мисли о њему, када је почетком године покушао да прошета овим делом покрајине”.

Не може се, истиче Петковић, политика градити на мржњи и анимозитету према свему српском. “Зато је Куртију боље да се, уместо за север покрајине, спрема за Брисел, где га очекују тешки разговори о свим отвореним питањима, уместо што енергију троши на јалове претње. Ту ће, пред европским посредницима, морати да одговори и зашто јединој повратници у Ђаковици Драгици Гашић није омогућен достојан живот, због чега јој прете клањем и каменицама”, закључује Петковић.

 

Подели на: