Најновије вести

Петковић: Курти наставља са кампањом дезинформација и напада на Београд и Србе на КиМ

Пошто Аљбину Куртију тако добро иде математика, нека каже колико Срби на Косову и Метохији чекају на формирање Заједнице српских општина и шта још треба да се деси да би се почело са активностима за поштовање првих шест тачака Бриселског споразума, јер је то једини пут за успостављање трајног мира и стабилности на простору Косова и Метохије, каже директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

 

 

Петковић каже да, уместо да покрене процедуре за испуњавање обавеза преузетих у Бриселу чији је Европска унија гарант, Курти наставља са кампањом дезинформација и напада на званични Београд и Србе на северу Косова и Метохије које оптужује за своје нечасне и опасне намере.

“Једине дезинформације и лажи су дошле од стране Куртија који је кршење споразума и једностране потезе, гомилање припадника РОСУ, лажне вести и звецкање оружјем желео да представи као успостављање мира и некаквог реципроцитета у покрајини.

Једина и права истина је да се Курти са својим специјалним јединицама којима командује спремао да изврши незапамћено насиље над Србима на КиМ и да је катастрофа избегнута само захваљујући мирној, сталоженој, дипломатски изваганој, али пре свега, одлучној политици председника Александра Вучића.

Оног тренутка када је Курти повукао своје једностране мере, повукли су се и Срби са севера КиМ. Дакле, 5 минута је било довољно да Курти повуче своје једностране одлуке и да се сачува мир. То је једина истина. Нека се не заварава Курти да је своје мере само одложио, јер добро зна да Срби никада неће пристати на кршење споразума и одузимање њихових легитимних људских права.

Једино место где се договори постижу и тензије смирују јесте преговорачки сто, а никако некакве базе “Белведере” и други бункери у којима Курти припрема своје насилне акције”, наводи се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије др Петра Петковића.

Подели на: