Најновије вести

Петковић: Курти показује да нема проблем са Србима тако што их свакодневно терорише

Аљбин Курти свакодневно доказује да нема проблем са Србима на Косову и Метохији тако што их хапси, одузима им имовину и спроводи терор сваке врсте, а његови проблеми са српским народом сасвим ће нестати ако Срба на Космету уопште не буде било. Због тога Срби имају проблем са Куртијем који их свакодневно терорише и угњетава.

 

Куртијева шовинистичка политика је до те мере неприкривена, да су све његове поруке о демократији и људским правима која се наводно гарантују Србима ништа друго до неслана шала.

Србија ће наставити да води легитимну и на међународном праву засновану политике заштите својих државних и националних интереса на Косову и Метохији, а та политика сасвим разумљиво нервира Куртија, јер она је неспојива са сепаратистичким и великоалбанским циљевима врхушке у Приштини.

Београд ће, упркос свакодневним провокацијама и бесмисленим изјавама Куртија, наставити да се залаже за рационалну политику дијалога, са циљем да се Курти и његови сепаратисти доведу к познанију права.

Курти би, уместо што фантазира о Милошевићу и Путину, требало да поведе рачуна о свом политичком наслеђу, а које се нажалост заснива на звецкању оружјем, потпиривањем етничке нетрпељивости и призивањем сукоба, уместо нормализације односа, изградње мостова поверења и потраге за компормисом.

Подели на: