понедељак, 06. фебруара 2023. | 09:56
Најновије вести

Петковић: Курти злоупотребио напад на сина Ненада Рашића у политичке сврхе

Синхронизовани и дириговани покушаји из Приштине да се напад у коме је повређен Никола Рашић представе као врста наводног политичког обрачуна са његовим оцем Ненадом Рашићем, најобичнији су спин и злоупотреба деце у политичке сврхе, истиче се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића.

 

 

У Петковићевом саопштењу се наглашава да је посебно безочна лаж коју покушава да пласира лидер Самоопредељења Аљбин Курти да је Никола Рашић претучен као “жртва политике свог оца који се није савио ни потчинио Београду”.

“Овакве неутемељене, опасне и пре свега лажне оптужбе, директан су покушај да се сакрије истина о којој данас бруји читаво Косово и Метохија, а то је да је дечак нажалост повређен у раније заказаној школској тучи, о чему сведоче и снимци који су се појавили у свим албанским медијима”, напомиње директор Канцеларије за КиМ.

Према његовим речима, врхунац лицемерја и безобразлука Аљбина Куртија је да се једна таква ситуација искористи за напад на Србију и Српску листу, а Никола Рашић злоупотреби за политичке игре у постизборном периоду на Косову и Метохији.

Истина се не може сакрити, као ни приземни мотиви албанских и појединих српских политичара, који са њима сарађују, да лажним оптужбама покушају да криминализују Српску листу, а све због убедљиве подршке народа и успеха на изборима, који им се не прашта, закључује се у саопштењу које потписује Петар Петковић.

Подели на: