Најновије вести

Петковић: Куртију откуцава сат за формирање ЗСО, па своју панику приписује Београду

Аљбин Курти је у паници јер му откуцава сат да формира Заједницу српских општина, па своје паничне нападе приписује Београду и Србима на Косову, истиче директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић .

 

 

Петковић додаје да Срби на Косову једино желе поштовање споразума и својих круцијалних права гарантованих Првим бриселским споразумом и потоњим споразумима.

,,Верујем да Аљбин Курти добро разуме и разговетно чита поруке комплетне међународне јавности да је формирање ЗСО предвиђено бриселским споразумом обавеза коју мора да испуни, а не питање његове самовоље.

Такозвани „министар“ кога Курти помиње није ништа друго до његов коалборациониста на урушавању и уништавању српске будућности на простору Косова и Метохије и нити представља Србе нити ће то икада бити и као такав он је само још једна ударна батина у рукама Приштине и ништа више”, каже Петковић.

Он наглашава да колико год се Курти упиње да осмисли непостојеће и танке аргументе против формирања Заједнице српских општина, реалност га демантује јер преузете обавезе морају да се поштују и без тога нема суштинског напретка.

Петковић је тако реаговао на Куртијеву изјаву да је Београд ,, у паници и хитно тражи формирање Заједнице општина са српском већином, јер жели што пре контролу над свим општинама са српском већином”.

Подели на: