Најновије вести

Петковић: Куртију су у глави само сукоби, а никако дијалог

То што Аљбин Куртију “не може да искључи сукобе у региону”, говори само о његовој намери да изазивањем тензија и криза на Косову и Метохији запали простор Западног Балкана, оценио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић.

 

 

Куртију су у глави само сукоби, а никако дијалог, компромис, нормализација односа које не помиње ни у једном свом јавном иступу. Али, Куртијеву тзв. ”конструктивност” су добро упознали и у Бриселу, где је одбијао сваки предлог и договор, показујући ригидан став према дијалогу и формирању Заједнице српских општина, на коју Срби чекају скоро 10 година”, казао је Петковић у саопштењу.

Уместо да формира ЗСО, нагласио је Петковић, Курти гради илегалне базе на северу покрајине, које диже на земљи отетој од Срба и то пред очима међународне заједнице.

“Нека се нико не заварава да је намера Приштине у тим једностраним потезима племенита и хуманитарна, права намера је заправо покушај Куртија да затвори Србе на северу покрајине у обруч, што му неће поћи за руком”, навео је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

“Због тога Курти већ годину дана отворено обмањује јавност, наводно пребројавајући некакве српске базе око административне линије са Косовом и Метохијом, како би оправдао своје милитантане поступке, а ситуацију у Украјини користи као смоквин лист да би сакрио и оправдао своје подле намере”, закључио је Петковић.

Подели на: