Најновије вести

Петковић: Маните се севера КиМ, приволите Приштину дијалогу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је известитељки ЕП за тзв. Косово Виоли фон Крамон да се мане севера КиН и да уместо тога гледа да приволи Приштину конструктивном дијалогу.

 

 

Петковић је, поводом изјаве Фон Крамон да институције на северу КиМ морају да се интегришу у косовски систем, на Твитеру написао да је много и од једног албанског лобисте да се тако брутално меша у потписане споразуме и подржава нову дестабилизацију прилика на терену.

“Маните се севера КиМ, а уместо тога гледајте како да приволите своје чедо конструктивном дијалогу”, истакао је Петковић.

Он је Виоли фон Крамон поставио и питање да ли је фрактура носа Николе Перића из Зебинца слика тог самозваног Косова у коме Срби добро зиве и нагласио да Фон Крамон ни реч није рекла о тачно 89 инцидената према Србима на КиМ, а да уместо тога гаји опсесију севером наше покрајине и председником Србије Александром Вучићем.

“Опет говорите о одговорности две стране у дијалогу – госпођо шватите, Курти је тај који је одбацио предлог ЕУ. С којим правом постављате нови услов за формирање ЗСО – тзв. интеграцију севера КиМ”, упитао је Петковић Виолу фон Крамон.

Николу Перића (23) из села Зебинце, општина Ново Брдо, брутално су синоћ напала тројица Албанаца када се враћао са испаше стоке. Он је са више повреда упућен на преглед у болницу у Гњилане.

Известитељка Европског парламента за тзв. Косово Виола фон Крамон оценила је јуче да ће предстојећи избори у Београду и Приштини утицати на бриселски дијалог, као и да ће председник Србије Александар Вучић и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, до завршетка избора бити веома опрезни у потезима према бирачима када су у питању преговори, али се нада да ће након избора доћи до напретка у дијалогу.

Фон Крамон је за Н1, говорећи о Заједници српских општина, истакла да се Приштина обавезала на стварање Заједнице српских општина, али је и додала да институције које су на северу КиМ морају да се интегришу у косовски систем.

Подели на: