Најновије вести

Петковић: Мора се сазнати истина о несталима, жртве заслужују мир

Поводом годишњице проналаска посмртних остатака петочлане породице Шутаковић из Ђаковице, родитеља и троје малолетне деце који су свирепо убијени, а њихова тела бачена у бункер где су и пронађена двадесет година касније, Петар Петковић директор Канцеларије за Косово и Метохију поручио је да истина о свим несталима мора да се сазна, да породице заслужују истину, а жртве мир.

 

 

На данашњи дан пре две године сахрањени су посмртни остаци петочлане породице Шутаковић – оца Недељка (63), мајке Даринке (58) и три малолетна сина Александра (17), Ђорђа (15) и Радомана (10), коју су припадници УЧК брутално погубили.

Да се не заборави!
На данашњи дан пре тачно две године, 10. септембра 2019. сахрањени су посмртни остаци петочлане породице Шутаковић – оца Недељка (63), мајке Даринке (58) и три малолетна сина Александра (17), Ђорђа (15) и Радомана (10) које су припадници УЧК брутално погубили. пиц.тwиттер.цом/еyалмхлКБи

— Петар Петковић (@ПетковицПетар) Септембер 10, 2021
Отети су 12. јуна 1999. у Ђаковици, а њихови посмртни остаци нађени су у масовној гробници на локацији “Бункер”, чак 20 година после отмице.

Комисија је утврдила да су убијени егзекуцијом, а њихова тела сакривена су на депонији да се никада не открије брутална истина, објавио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић на свом Твитер налогу.

Уз слоган “Да се не заборави”, истиче да “због Недељка, Даринке, Александра, Ђорђа и Радомана морамо да сазнамо истину о свим несталима”.

“Због њих је добро што ће се отворити архиве УЧК. ‘Бункер’ је последња локација чију је претрагу омогућила Приштина и ми тражимо још девет локација. Породице заслужују истину, а жртве мир”, написао је Петковић.

Подели на: