Најновије вести

Петковић: Најбезочнија лаж Бесника Бисљимија о изјави Вучића

Најновија изјава главног преговарача Приштине Бесника Бисљимија представља најбезочнију лаж коју је Бисљими изговорио, саопштио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

 

 

Бисљими, како каже Петковић, наставља да бриљира у својим лажима а изјава да је на састанцима у Бриселу председник Александар Вучић рекао да разуме да мора да призна независност тзв. Косова, али да је потребно да за то припреми терен, не само да је најбезочнија лаж коју је Бисљими изговорио, него је и врхунац његовог лицемерја, којим се све време служи у процесу дијалога.

“Изгледа да у свим својим изјавама, укључујући и ову последњу, Бисљими полази од себе, што је одавно у психологији дефинисано као аутопројекција. Заправо Бисљими је тај који у Бриселу обећава све и свашта, али то је питање које више треба да интересује јавности у Приштини”, наводи Петковић.

Према речима директора Канцеларије за КиМ, бесмисленост Бисљимијевих изјава најсликовитије смо видели када се похвалио на Твитеру да је заменик генералног секретара Савета Европе поздравио улазак Приштине у ову институцију, за коју га је лично господин Бјорн Берг демантовао, што довољно говори о кредибилитету онога што Бисљими каже.

“Нема сумње да Бисљими често изјављује оно што би заправо желео да чује, али једина истина коју председник Вучић јасно и недвосмилено понавља јесте да никада неће признати независност тзв. Косова и увек снажно брани позицију Београда и српског народа због чега се делегација Приштине покуњеног носа увек враћа с преговора”, рекао је Петковић.

Главном преговарачу приштинске стране је, како каже Петковић, боље да ради на формирању Заједнице српских општина на шта се обавезао у Бриселу пред српском делегацијом , али и пред господином Лајчаком, него што се оваквим гафовима бестидно брука пред домаћом и међународном заједницом.

Први потпредседник Владе и шеф преговарачког тима у дијалогу са Србијом Бесник Бисљими тврди да је председник Србије Александар Вучић на приватним састанцима у Бриселу рекао да разуме да мора да призна Косово, али да мора да се припреми терен у Србији, пренела је РТК.

 

Подели на: