Најновије вести

Петковић: Најновијим одлукама Курти запретио ратом против Срба на КиМ

Најновијим једностраним одлукама институција у Приштини у вези са српским регистарским ознакама и личним картама, Аљбин Курти је најотворрније запретио ратом против Срба на Косову и Метохији, саопштио је данас директор Канцеларије за КиМ, Петар Петковић.

 

 

Одлука институција у Приштини да забране српске личне карте и након 30. септембра укину важење регистарских ознака са именима српских градова “КМ”, “ГЛ”, “ПР”, “УР” и другима, уз најаву да ће након тог рока та возила бити одузимана, представља директни удар на све Србе и јужно и посебно северно од Ибра”, наводи Петковић.

Он истиче да је недопустиво да на овакву претњу сукобом и одмаздом представници међународне заједнице ћуте и праве се невешти, док Аљбин Курти припрема почетак великог сукоба и напад на Србе крајем септембра. Својим ћутањем, постају директни саучесници нове дестабилизације прилика на терену у режији Аљбина Куртија, изазване новом једностраном одлуком власти у Приштини.

“Срби са Косова и Метохије неће дозволити да буду прогањани, убијани и да им се одузима легитимно стечена имовина и то добро треба да знају сви и у Приштини и Бриселу”, закључује Петковић у саопштењу.

Подели на: