Најновије вести

Петковић: Не прође дан да Аљбин Курти не искаже своју опсесију Србијом

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије др Петат Петковић, огласио се саопштењем, поводом најновијих покушаја Аљбина Куртија да лажно оптужи Београд за милитантне планове, као и да стоји иза претњи Дику Мартију.

 

 

Не прође дан да Аљбин Курти не искаже своју опсесију Србијом и лажним оптужбама настоји да дестабилизује прилике на терену, приписујући Београду своје милитантне снове и идеје”, каже Петковић.

Он истиче да званични Београд никоме не прети већ унапређује своје одбрамбене војне капацитете као гарант мира и стабилности на подручју Западног Балкана.

“То не разуме Курти који би сваку ситуацију да искористи за напад на Београд и испровоцира инциденте на терену, уместо да се окрене дијалогу као једином сврсишодном механизму за нормализацију односа.

О томе сведочи и повећани број инцидената према Србима на Косову у Метохији и светињама СПЦ, а мир на простору покрајине одолева само захваљујући сталоженом и одговорном односу председника Вучића и српског народа и његових политичких представника који не наседају на Куртијеве провокације”, рекао је Петковић.

Директор Канцеларије за КиМ каже да Курти покушава да лажно оптужи Београд да стоји иза претњи Дику Мартију, као што је износио лажне оптужбе да смо сами ломили своја гробља или исписивали графите УЧК на српским кућама.

“Трагови ових злодела воде директно до Приштине и никаква Куртијева петпарачка пропаганда на рачун званичног Београда и српског народа то не може да промени”, наводи се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића.

 

Подели на: