Најновије вести

Петковић: Не разумем зашто се Агим Бахтири уплашио политике мира

Поводом коментарисања изјаве председника Републике Србије од стране Агима Бахтирија, директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић огласио се саопштењем:

 

 

Не разумем зашто се Агим Бахтири уплашио политике мира и порука помирења председника Србије Александра Вучића, који је данас поново позвао све на здрав разум, али и јасно рекао да знају Срби на Косову и Метохији све, па и то ко је гарант опстанка и останка нашег народа”, каже Петковић.

Он додаје да су једини који треба да повуку своје речи албански лидери, од којих свакодневно стижу ратнохушкачке изјаве, позиви на стварање велике Албаније и ултиматуми којима се поткопава дијалог.

“База, чију градњу на северу покрајине најављује Бахтири, није никакав хуманитарни ни тржни центар, већ војни објекат који је директна претња Србима у четири општине на северу покрајине. Баш као што је претња и декларација Бахтирија коју је 2018. изгласала скупштина Јужне Митровице да се изврши анексија северног дела Косовске Митровице.

Петковић истиче да то како ће Бахтири и други албански “прваци” да штите српски народ на Косову и Метохији најбоље знају Срби из Пећи, Призрена, Приштине тамо где их више нема.

“Данас су и у Приштини очигледно добро шватили поруку да Београд никоме не прети, али и да уме да заштити свој народ и да никоме неће дозволити нове “погроме” и “олује””, наводи се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ.

Подели на: