Најновије вести

Петковић: Независност Косова је за нас неприхватљива

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас, поводом 14. годишњице самопроглашене Републике Косово, да је отцепљење јужне српске покрајине противправни акт насиља и самим тим неприхватљив за Србију, али и за већи део човечанства.

 

 

За нас је то акт насиља и противправни акт отцепљења од Србије, зато је та независност неприхватљива. Већи део човечанства не признаје независност Косова, као што ни већи број земаља чланица УН не признаје независност самопроглашеног Косова”, истакао је Петковић за Телевизију Т а н ј у г.

На питање како му данас изгледа самопроглашена држава Косово, Петковић је одговорио да Приштина већ 14 година безуспешно покушава да постане држава.

“Управо зато што је то био акт насиља и противправни акт, та независност је неприхватљива и лажна”, истакао је Петковић.

Он каже да је неопходно наћи компромисно решење за јужну српску покрејину.

“Ако желимо да идемо напред, да се договарамо, да градимо нормализацију односа Београда и Приштине потребно је да у Бриселу, тамо где преговарамо, дођемо до компромисног решења, све друго води у заоштравање односа и на терену и на међународној сцени”, рекао је директор Канцеларије за КиМ.

Он наглашава да, захваљући председнику Александру Вучићу, ми данас можемо да кажемо да је Србија независна земља која самостално доноси одлуке и брани свој народ на КиМ и бори се за КиМ.

Наша ситуација није једноставна и наш маневарски простор је сужен, али се боримо и тражимо решења, истиче Петковић.

 

Подели на: