Најновије вести

Петковић: Обележавање годишњице провокација, не постоји Канцеларија за везу

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић истакао је данас да скуп у Београду, на којем је обележена годишњица једностраног проглашења независности такозваног Косова, не може да буде званичан “јер је организован у дневној соби приватног стана који изнајмљује приштински официр за везу” и оценио да је реч о “чистој провокацији” Приштине.

 

 

Петковић је на Твитеру оценио и да су се појединци, попут лидера Двери Бошка Обрадовића, обрадовали том догађају како би могли да нападну Србију и председника Александра Вучића.

“Чиста злоупотреба и безобразлук и српске опозиције и Приштине. Поново су на истом задатку!”, поручио је Петковић.

Он је, након што је посланик у Скупштини Србије Шаип Камбери саопштио да је годишњица једностраног проглашења независности Косова обележена у Београду у организацији Канцеларије за везу Приштине, нагласио да, према Бриселском споразуму, не постоји Канцеларија за везу, већ само официр за везу чији се радни простор налази у згради Делегације ЕУ.

“Овде је реч о чистој провокацији Приштине По Споразуму, не постоји Канцеларија за везу, већ само официр за везу чији се радни простор налази у згради Делегације ЕУ. Овај скуп је организован у дневној соби приватног стана који изнајмљује Приштински официр за везу и то не може бити званично”, поручио је Петковић.

Обрадовић је претходно на Твитеру оптужио власт да док она, како тврди, “хапси српске родољубе због поштовања Устава и борбе за одбрану и очување Косова и Метохије у саставу Србије, паралелно дозвољава прославу тзв.косовске независности и слављење украјинског неонацизма у сред Београда”.

Подели на: