Најновије вести

Петковић поручио Ради Трајковић: Не одлучујете ко је представник народа

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је данас председници Европског покрета Срба са КиМ Ради Трајковић да не одлучује она о томе ко је представник српског народа на КиМ, већ народ на изборима, реагујући на њену објаву на Твитеру да председник Србије Александар Вучић није исто што и Србија и да Српска листа није исто што и српски народ на КиМ.

 

 

Не сумњам да једва чекате да видите Куртија. Толико о Вама. Молим Вас једно да научите, о томе ко је представник народа не одлучујете Ви, већ народ на изборима. А ту вам је подршка на нивоу статистичке грешке… Неће вас народ, ал’ вас хоће Курти и Мељиза Харадинај”, навео је Петковић на Твитеру.

Трајковић је претходно на Твитеру поручила Петковићу да треба да разуме да Вучић није исто што и Србија и да Српска листа није исто што и српски народ на КиМ.

“Управо ви сте ти који компромитују нашу заједницу тако што народ присиљавате да кличе криминалним елементима који их држе у неслободи”, тврди Трајковић.

Она је тако реаговала на објаву Петковића на Твитеру да ситуација на КиМ никада није била тежа, а да се Трајковић “понизно нуди Аљбину Куртију и упиње да криминализује Српску листу и српски народ на КиМ не би ли као некада са огромним задовољством дошла у прилику да се бори за независно Косово”.

Трајковић је синоћ изјавила да су изласком Срба из привремених приштинских институција Срби на северу КиМ доведени у “најтужнију позицију”, тврдећи да је мафија преузела власт и оценила да је важно да неко од Срба буде у тим институцијама.

У међувремену бивша министарка спољних послова привремених приштинских институција Мељиза Харадинај-Стубла рекла је да би Влада у Приштини требало да понуди 24-часовну оружану заштиту Трајковић.

Подели на: