Најновије вести

Петковић: После удара на наше регистарске таблице и личне карте, на ред долазе здравствене инстутције

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић је, на ванредној конференцији, упознао јавност са најновијим инцидентом, привођење возача санитерног возила, од стране полиције Косова.

 

 

Петковић је нагласио да се крај Куртијеве политике застрашивања не види. Данас су Росу ухапсиле Дејана Спахића који је превозо лекове за КБЦ Косовска Митровица, одведен је у непознатом правцу.

Петар Петковић је изјавио да је косовски премијер Аљбин Курти лично наредио киднаповање Дејана Спахића, возача санитета Здравстевног центра Косовска Митровица.

Петковић је поручио да ће због овог хапшења бити поднета кривична пријава против Аљбина Куртија који је наставио да терорише српски народ на Косову и Метохији.

Данас око 14 часова возило Росу, на путу Лепосавић- Северна Митровица, код Грабовца, препречила је пут санитетском возилу којим је Спахић управљао, четири полицајца, напружана до зуба Спахића и отишли у непознатом правцу, ка југу. Један од њих је одвезао санитетско возило.

“Дан након смиривања тензија на северу КиМ Курти креће са новим, најтежим провакацијама”, рекао је директор Канцеларије за КиМ.

“Разлог због којег су отели возило,возача и санитетски материјал јер је Дејан Спахић превозио инфузиони раствор из Дома здравља у Лепосавићу ка Здравственом центру у Косовској Митровици”, казао је директор Канцеларије за КиМ.

Наглашава да Аљбин Курти удара на пацијенте који иначе чекају на лекове и здравствени материјал.

“После удара на наше регистарске таблице и личне карте, на ред долазе здравствене инстутције и наши пацијенти, а народ је бесан и узнемирен јер нико не зна шта је следећи корак Аљбина Куртија. Да ли ће са полицијом почети да хапси и биолеснике? Обавестио сам о овом догађају и Мирослава Лајчака, а Курти је дао обећање и Кфору да неће предузимати никакве акције”, поручио је Петковић.

 

Подели на: