Најновије вести

Петковић: Премијерка Брнабић на Косову и Метохији у понедељак, посета значајна за мир и стабилност

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да ће у понедељак, 5. септембра, заједно са премијерком Аном Брнабић обићи север Косова и Метохије и истакао да је то веома значајна и важна посета.

 

 

Председница Владе Србије је на време и у складу са свим прописима Споразума о званичним посетама најавила посету и ми очекујемо реализацију те посете у понедељак”, рекао је Петковић приликом посете Сајму вина “Отворени Балкан”.

Додао је да народ на северу Косова и Метохије “са нестрпљењем очекује да види нашу председницу”.

“Наши људи воле присуство државе Србије на простору Косова и Метохије, где на крају крајева Влада Србије, уз посебну личну иницијативу председника Србије Александра Вучића, улаже, чини ми се, највише новца у последних 30, 40 година. Има много тога што ћемо и видети и посетити”, рекао је Петковић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију најавио је да ће премијерка и он посетити места од Духовне академије, преко Мултимедијалног центра, па до пољопривредних газдинстава и породица које живе на Косову и Метохији.

“Ово је значајна и важна посета која иде у правцу поруке председнице Владе Републике Србије да сачувамо мир и стабилност, јер само тако можемо да градимо нашу будућност”, поручио је Петковић.

Подели на: