понедељак, 20. фебруара 2023. | 14:08
Најновије вести

Петковић: Придике Ђорђевића о одбрани КиМ врхунац бешчашћа

Члан Главног одбора СНС Петар Петковић оценио је данас да су придике председника покрета “Ослобођење” Млађана Ђорђевића о одбрани Косова и Метохије “врхунац бешчашћа” истичући да српски народ на КиМ “најбоље зна и осећа” да се председник Србије Александар Вучић девет година искрено бори за српске интересе и останак и опстанак нашег народа у јужној покрајини.

 

Реагујући на изјаву Ђорђевића о политици актуелне власти и председника Србије према КиМ, Петковић је навео да српски народ зна ко се девет година бори да исправи грешке које су, како каже, Ђорђевић и “његови шефови” – Драган Ђилас, Борис Тадић, Борко Стефановић и Вук Јеремић, “оставили Србији у аманет”.

“Због тога их је народ на изборима 2012. године, свега неколико месеци након потписивања седмог по реду штетног споразума у Бриселу са Приштином, послао на сметлиште политичког живота, а Вучић и данас на Космету ужива подршку 90 одсто Срба”, навео је Петковић у писаној изјави достављеној медијима.

Додаје да су Срби са КиМ запамтили да Ђорђевићу, Тадићу и Ђиласу могу да захвале што је, како наводи, на Јарињу постављена граница “између Срба и Срба” и што је решавање питања КиМ измештено из УН, где је Србија имала већину, и предато у руке Европској унији.

Како каже, сви се добро сећају и “нокаута” који је захваљујући њима наша држава претрпела пред Међународним судом правде.

“Где је за то време био Млађан Ђорђевић? Да ли је можда бројао секунде рекламног простора за свог шефа Драгана Ђиласа, као оснивач његове Дајрект медије, док је такозвано Косово заокруживало своју независност”, упитао је Петковић.

Оценио је да је са такве позиције, држати некоме придике о одбрани КиМ “врхунац бешчашћа”, али да нема части код оних којима КиМ, како истиче, служи као “монета за поткусуривање”.

“Ми свој рачун положемо народу на Косову и Метохији, а поверење које нам пуних девет година пружају за нас је једини путоказ”, закључио је Петковић.

 

Подели на: