Најновије вести

Петковић: Пуцали на Миљана само зато што је Србин

Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић посетио је данас у краљевачкој болници Миљана Делевића, кога су јуче на Бистричком мосту ранили припадници косовске специјалне јединице РОСУ и изјавио да је Делевић примио метак само зато што је Србин, те позвао међународну заједницу да регује, јер је тај метак могао бити кобан по његов живот.

 

 

Поручио је да припадници РОСУ немају шта да траже на северу јужне српске покрајне и да су на тој територији распоредили своје пунктове само да би малтретирали и терорисали српски народ. Истакао је да му је рањени Делевић данас лично потврдио да је косовска полиција јуче опрва пуцала.

“Када погледате ауто видећете да је он изрешетан са задње стране и да је заправо косовска полиција прва кренула у напад са намером да буквално убије Миљана и Душана. То ми је сада и Миљан потврдио”, рекао је Петковић.

Директор канцеларије за КиМ навео је да постоји и снимак са безбедносних камера које је инсталирала управо косовска полиција, па нагласио да да тај снимак треба да покажу, а не “да настављу са пропагандом, желећи да прикрију истину да косовска полиција свакодневно малтретира српски народ на северу Косова”.

Истакао је да није задатак косовске полиције да нападају и пуцају на српску децу и да малтретирају српски народ ни на југу, ни на северу Косова.

“Њихов задатак није да пуштају крв српском народу, они немају буквално шта да траже на северу Косова и Метохије”, каже Петковић.

Сматра да је јучерашња ситуација много више од провокације и да је метак који је примио Миљан Делевић могао бити кобан по њега.Захвалио се директору болнице и градоначенику Краљева на указаној помоћи пвређеном момку и додао ће Делевић бити пребачен на ВМА.

Оценио је да је овај немили догадјај последње упозорење медјународној заједници да ће неко од бахатости Аљбина Куртија и припадника РОСУ да страда.

Навео је да су РОСУ поставили пункт на Бистричком мосту и на путу ка Брњаку, где малтретирају српски народ, држе људе по неколико сати, претресају и скидају их до голе коже.

“То раде не би ли представили како Курти има моћ на северу КиМ и како они владају на тој треиторији. Ни по једном споразуму они немају шта да траже на северу јужне српске покрајне”, поновио је директор канцелчарије за КиМ.

Поручио је да међународна заједница мора да реагује и да заустави “ово зло које долази из Приштине” јер то је једини начин да сачувамо мир и животе наших људи.

Подели на: