Најновије вести

Петковић: Пуштање Србина из Звечана на слободу је победа правде

Директор канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је данас поводом пуштања на слободу Србина Радоша Петровића који је први ухапшен у Звечану да је победила правда и поручио да свих осморо Срба који су ухапшени морају бити ослобођени.

 

 

Правда је победила, Радош Петровић је пуштен на слободу! Зашто је био утамничен 26 дана, кад сви знају да није био крив о чему постоје и докази? Осморо Срба је ухапшено на правди Бога и сви морају да буду ослобођени! Борићемо се за све њих док не буду опет са својим породицама!”, написао је Петковић на свом налогу на Твитеру.

Србин са севера Косова и Метохије, Радош Петровић који је први ухапшен 29. маја у Звечану, раније данас је уз положено јемство пуштен на слободу.

Од тренутка његовог привођења, евидентни су били докази да је Радош приведен док је мирно протестовао, без икакве кривице што су за њега и Душана Обреновића потврдили и међународни представници, међу којима и Еулекс.

Заједно са Радошем тог дана је приведен и Душан Обреновић за идентично дело, те је и за њега поднет захтев за пуштање уз кауцију.

Подели на: