понедељак, 16. маја 2022. | 17:30
Најновије вести

Петковић са директорима здравствених установа са Косова и Метохије

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, заједно са помоћницом за здравствена и социјална питања Светланом Миладинов састао се са директорима свих здравствених установа са Косова и Метохије и разговарао са њима о новим улагањима и набавци опреме, плановима за развој и новим радним местима, наводи се у саопштењу.

 

 

Уздравствени систем на простору Косова и Метохије данас улажемо више него последњих 40, 50 година. Само у првом кварталу ове године опредељена су значајна финансијска средства за набавку најсавременије медицинске опреме за наше здравствене установе на КиМ и то заједничким снагама Канцеларије за Косово и Метохију, Министарства здравља и РФЗО. Повећане су плате лекарима и медицинским сестрама, отворено је више од 300 радних места у здравственим центрима на КиМ, подижемо нову болницу у Грачаници, капитално реконструишемо КБЦ у Косовској Митровици, обнављамо напуштене сеоске амбуланте и све то не би било могуће да нема подршке државе Србије и председника Александра Вучића”, пренео је Петковић.

Он је захвалио здравственим радницима на пожртвовању и посвећености током борбе са вирусом Ковид 19 и најавио још већа улагања у наредном периоду.

“Упркос специфичним околностима у којима радите, ви показујете свакодневно пожртвовање и бригу за наш народ, да сте важан ослонац нашег останка и опстанка на простору Косова и Метохије. Наше је, као Канцеларије за Косово и Метохију, да вам обезбедимо неопходне људске и материјалне ресурсе и ми ћемо то наставити да радимо, уз подршку нашег председника Александра Вучића и Владе Републике Србије”, истакао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Подели на: