понедељак, 28. новембра 2022. | 20:04
Најновије вести

Петковић: Са Србијом нико не разговара језиком уцена

Са Србијом нико не разговара језиком уцена и вара се свако ко мисли да таквим ставом може допринети решавању питања Косова и Метохије, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поводом изјава актуелног премијера привремених приштинских институција.

Пред сваке изборе, политичари у Приштини покушавају да свој политички рејтинг подигну нападима на председника Србије Александра Вучића и званични Београд, а када грађанима немају шта да понуде, онда су им Србија и Срби дежурни кривци за све, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

“Међутим, бићу потпуно јасан. Са нама нико не разговара језиком уцена и вара се свако ко мисли да таквим ставом може допринети решавању питања Косова и Метохије”, истакао је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Према његовим речима, Београд је спреман да разговара о нормализацији односа.

“Приштина мора да швати да је Србија међународно призната држава, чланица међународних институција и да Београду никакво признање од стране Приштине није потребно. Оно што нам је свима потребно јесте компромис и да шватимо да у том процесу не може једна страна да добије све, а друга да изгуби све, јер то једноставно није компромис”, оценио је Петковић.

Он је потврдио да Београд испуњава своје међународно признате обавезе, али да очекује одговоран и фер однос свих страна укључених у овај процес.

“Ми смо опредељени проналажењу компромиса којим бисмо на овим просторима обезбедили трајни мир и одрживу будућност свим народима. Али никада нећемо дозволити да Србију неко понижава, нити ћемо бити мета било чијих дневно политичких препуцавања и политичких игара”, изричит је директор Канцеларије за КиМ.

Он очекује да се међународна заједница јасно и недвосмислено одреди према таквим иступима Приштине и актуелног премијера привремених покрајинских институција.

Подели на: