Најновије вести

Петковић: Стубла показала да албански политичари непрестано индукују нестабилност на Западном Балкану

Албанци су пуноправни грађани Србије и уживају сва људска и грађанска права у складу са највишим европским стандардима, и ту чињеницу немогуће је поништити фразама о Србији као дежурном кривцу, а изговоре за нестручност, корумпираност и неефикасност албанске политичке елите на Косову и Метохији немогуће је тражити у другоме, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

 

 

Петковић у саопштењу каже да државни представници Републике Србије, за разлику од албанских политичара у Приштини, доследно указују на неопходност сарадње два највећа народа на Западном Балкану, и наша политика је и на речи и на делу политика пружене руке и помирења.

“Мељиза Харадинај Стубла је још једном показала да су албански политичари ти који непрестано индукују нестабилност на Западном Балкану, градећи константно и предано атмосферу омраза и непријатељства према Србима, Србији и председнику Александру Вучићу, како би прикрили своје неуспехе и криминалне радње. Када каже да је за Србе само мртав Албанац добар Албанац, она заправо аутопројекцијом у сећање призива однос албанских екстремиста према Србима, јер политика етничке супремације и физичког уништења других народа је плод фашистичке великоалбанске идеологије која живи од Другог светског рата до данас”, каже Петковић.

Код Срба, како наводи, та врста непријатељства и мржње према Албанцима не постоји, и подсећа госпођу Харадинај Стубла да није Србија изазвала оружане сукобе са Албанцима на Косову и Метохији, већ да су рат започели терористи и екстремисти УЧК и њихови политички инспиратори, и као што су тада потпалили пламен сукоба, тако га и данас одржавају у животу.

“Госпођа Харадинај Стубла не треба да разлоге и изговоре за патолошку мржњу према Србији тражи у Србима, јер корен те мржње је у њеној глави и души, и нема никакве везе ни са Александром Вучићем, нити са тиме како се Србија опходи према својим грађанима албанске националности. Не желим да поверујем да госпођа Харадинај Стубла интимно верује у нонсенсе које изговара, али без обзира шта о томе интимно мисли, последице њених неодговорних и шовинистичких иступа су једнако штетне и опасне”, наводи Петковић у саопштењу.

Подели на: