Најновије вести

Петковић: Свечља, престани са лажима!

Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Петар Петковић, саопштио је данас да министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља наставља са лажима којима оптужује Београд за умешаност у дешавања у Бањској.

 

 

Куртијев екстремиста Џељаљ Свечља наставио је данас са гнусним лажима са којима не престаје од тренутка трагичних догађаја у Бањској, а све са намером да Београд оптужи за наводну умешаност у та дешавања, која је својом антисрпском политиком произвео Аљбин Курти.

Наиме, лаж је да је папир који је Свечља данас објавио некакав доказ о умешаности Војске Србије у догађаје из Бањске. То није папир ни о каквој примопредаји оружаног средства, како то обамњује Свечља, већ је реч о обичном техничком листу који иде уз свако оружано средство и који се званично зове “листа паковања”. Она искључиво садржи номенклатурни број и врсту средства и није никакав реверс о задужењу средства”, наводи Петковић у саопштењу.

Он додаје да је исто тако Свечља лагао за преминулог Србина у Новом Пазару, лагао је да је Милан Радоичић смештен на ВМА, лагао је да је у Бањској запленио наводно возило Жандармерије, а реч је о возилу за које постоје информације да је увезено из Хрватске и да нема никаве везе ни са српском Војском ни полицијом.

“Ни ту му није било доста па већ четврти дан наставља да лаже како су у догађајима у селу Бањска учествовали Срби из централне Србије што је потпуна неистина.

Зато Свечља, престани са лажима!”, поручује директор Канцеларије за КиМ.

 

Подели на: