Најновије вести

Петковић: У центру Косовске Каменице нападнут дванаестогодишњи дечак

Дванаестогодишњи дечак српске националности Михајло С. нападнут је данас око 14 сати у центру Косовске Каменице. Њега је, без икаквог повода, напала група старијих Албанаца и нанела му повреде по лицу, саопштио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

 

 

Према наводима, дечак, иначе ученик петог разреда основне школе “Десанка Максимовић”, је хоспитализован у болници у Косовској Каменици и поред физичких повреда, претрпео је огроман стрес.

Према речима његовог оца са којим је разговарао Петковић, дечак је ишао у продавницу што чини свакога дана, међутим по повратку га је напала група хулигана и вређала на албанском језику. Канцеларија за Косово и Метохију пружиће сву расположиву помоћ породици повређењог дечака и обезбедити најбољу могућу негу.

“Михајло је нападнут само зато што носи српско име и презиме и говори српским језиком. Он је жртва обести екстремиста који гаје отворену мржњу према свему српском и желе етнички чисто Косово и Метохију. За такво понашање добијају отворену подршку Приштине која политиком некажњавања иду на руку изгредницима”, навео је Петковић.

Његове повреде и стрес који је доживео срамота су пре свега међународне заједнице за коју не постоје српске сузе и мука коју наши сународници свакога дана доживљавају декларишу се као узредни инциденти. Нека питају Михајла или његове другаре и родитеље како се после овог напада осећају?

“Нажалост, антистрпско расположење и узаврела реторика коју свакога дана слушамо из Приштине генерише и стимулише овакве нападе према Србима. Због тога још једном тражимо и овим путем, а затражићемо и званично да се повећа безбедност у српским срединама на простору Косова и Метохије, а да међународне организације на КиМ изврше снажан притисак на власти у Приштини да прекину са политиком некажњавања и најоштрије санкционишу починице”, закључио је Петковић.

Подели на: