Најновије вести

Петковић: Уместо претњи освајањем севера, Приштини би много паметније било да приступи формирању ЗСО

На најављене провокације Приштине да ће појачати војно, безбедносно или полицијско присуство на северу покрајине, директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић поручује албанским политичарима да не покушавају ни да прете, а камоли такве акције спроводе у дело јер то Београд неће дозволити.

 

 

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић изјавио је да је Београду добро позната опсесија политичара из Приштине северним делом Косова и Метохије, “али узалуд праве било какве тајне планове за освајање севера, такав сценарио је осуђен на пропаст”.

“Подједнако као што никоме неће поћи за руком да угаси српске средине јужно од Ибра и асимилује Србе који тамо живе. Ми ћемо наставити да будемо присутни свуда где је српски народ, да улажемо, градимо и радимо у српским срединама. Зато би уместо претњи освајањем севера, Приштини много паметније било да приступи формирању Заједнице српских општина, јер је то је једини план који има будућност када су у питању српске средине на Косову и Метохији”, наводи Петковић у саопштењу.

На најављене провокације Приштине да ће појачати војно, безбедносно или полицијско присуство на северу покрајине, поручује албанским политичарима да не покушавају ни да прете, а камоли такве акције спроводе у дело јер то Београд неће дозволити.

“Београд је спреман да сва отворена питања са Приштином решава у дијалогу и за преговарачким столом, а уместо конструктивне руке сарадње од стране албанских политичара стижу позиви на оружане сукобе и претње. У таквој атмосфери није могуће градити суживот и основ за нормализацију односа”, поручио је Петковић.

Подели на: