Најновије вести

Петковић: Упркос притисцима Срби на КиМ верују у своју државу

Предизборна кампања на Косову и Метохији води се под незапамћеним притисцима и застрашивањем српског народа, рекао је за РТС Петар Петковић.

 

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић присуствовао је предизборном скупу у Лепосавићу, након чега је косовска полиција и од њега тражила да напусти Кососво и Метохију.

Забрана уласка на Косово и Метохију и претња хапшењем представницима Канцеларије за КиМ је притисак са којим се свакодневно суочава српски народ на КиМ, каже Петковић.

“Када сам већ добијао претње да ћу бити ухапшен обилазио сам места где у албанском окружењу живе малобројни Срби. И код њих се осећа жива вера и повезаност са срском државом”, рекао је Петковић.

Ситуација је веома напета недељу дана до избора на КиМ јер Приштина на све начине покушава да изврши притисак на Српску листу и застраши српски народ.

“То што је запаљена кућа у Клини у Метохији где су српслки повратници је идеја да се спали у корену свака намера о повратку. Једини начин да се настави политика председника Александра Вучића, пре свега у инвестиционом погледу, је да победи Српска листа и освоји свих десет загарантованих мандата”, рекао је Петар Петковић.

Подели на: