Најновије вести

Петковић: Увођење тзв.реципрочних мера подривање дијалога

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је данас да најаве увођења такозваних реципрочних мера Приштине према Београду представља подривање дијалога и свих споразума постигнутих у дијалогу и поручио да Србија на то не пристаје.

 

Приштински лист “Коха” подсетио је на најаву Аљбина Куртија уочи избора у Приштини да ће, у случају победе, увести реципрочне мере за Србију, а портпарол тамошње владе рекао да ће реципрочне мере ступити на снагу.

Петковић оцењује да најаве увођења такозваног реципроцитета представља наставак антицивилизацијске политике Куртија, али и Приштине, јер се говори о слободи кретања робе, људи и капитала.

“Београд све време инсистира на дијалогу и компромисном решењу, али ако неко мисли да гради мир и помирење међу народима тако што ће да уводи антицивилизацијске мере грдно се вара, зато што такозвани реципроцитет није ништа друго већ само еуфемизам за политику терора према српском народу на КиМ, и то не само у економском смислу, али и наставак уцена према Београду”, рекао је Петковић за Тањуг.

Он је истакао да Београд на то не пристаје као што није пристао ни у време увођења такси које су, подсећа, морале да буду укинуте да би дијалог био настављен.

“Ми желимо да разговарамо и да дођемо до компромисног решења и за то су потребне две стране које ће међусобно једна другу да слушају и да проналазе решења у интересу народа на КиМ, али и зарад мира и стабилности на целом Западном Балкану”, закључио је Петковић.

Подели на: