петак, 02. јуна 2023. | 22:17
Најновије вести

Петковић: Важно да су УНДП и ЕУ одустали од обнове куће Деве

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поздравио је данас одлуку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) на КиМ и канцеларије Европске уније на КиМ, да обуставе рад на обнови куће нацистичког колаборационисте Џафера Деве и оценио да би премијер привремених приштинских Институција Аљбин Курти “изгурао овај пројекат до краја”, да јавност није дигла глас.

 

“Важна вест да су УНДП и ЕУ одустали од обнове куће нацистичког колаборационисте Џафера Деве, али се очекивало да ће албански политичари наставити са релативизацијом злочинаца и ревизијом историје! Да јавност није дигла глас, Аљбин Курти би прогурао овај пројекат до краја”, написао је Петковић на свом налогу на Твитеру.

УНДП на КиМ и канцеларија ЕУ на КиМ у заједничкој изјави у уторак су саопштили да су обуставили рад на локацији у јужном делу Косовске Митровице, која се повезује са Џафером Девом.

Џафер Дева био је квислиншки градоначелник Косовске Митровице и министар унутрашњих послова Албаније за време немачке окупације.

Подели на: