Најновије вести

Петковић: Верификовање мандата Српске листе не значи њихов повратак у парламент

Одлука представника Српске листе да данас у приштинском парламенту изврше техничку варификацију мандата никако не значи враћање те листе у приштинске институције, већ осујећење Куртијевог плана да њихова места попуни Србима који подржавају Приштину, а не Београд, поручио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

 

 

Петар Петковић је навео да су разлог верификације мандата нова сазнања да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти спрема, како каже, паклени план освете српском народу на КиМ.

“Реч је о листама Рашића, Петковића и Раде Трајковић, политичким партијама које су апсолутно минорне, које готово не постоје на Косову и Метохији, за које је на последњим изборима гласало негде између 0,17 и 0,05 одсто српског народа на КиМ, реч је представницима политичких партија који су на нивоу статистичке грешке”, казао је Петковић новинарима у Палати Србија.

Додао је да су представници Српске листе верификовали мандате и одмах напустили Скупштину како би се задржала та места у парламенту и како Курти не би могао да започне промену тзв. устава Косова којим су загарантована одређена права српском народу на КиМ.

“Уколико би се остварио сценарио да у тим посланичким клупама седну Рашићеви људи, Рада Трајковић, људи Славише Петковића који немају никакав легитимитет и за које готово нико није гласао на КиМ догодило би се да Курти одмах крене у промену устава и члана 144 где би одузели то најјаче оружје које има Српска листа и представници српског народа на КиМ”, објаснио је Петковић.

Подели на: