Најновије вести

По 50.000 динара за домаћинства чији су економски објекти оштећени у поплавама

Помоћница директора Канцларије за КиМ Јелена Стојковић у посети општини Косовска Каменица

 

 

Помоћница диреткора Канцеларије за Косово и Метохију задужена за инфраструктурне пројекте, Јелена Стојковић данас је боравила у општини Косовска Каменица. Она је најпре у селу Ранилугу обишла десеточлано домаћинство Драгана Ритића, које је претрпело већу материјлану штету током јануарских поплава које су задесиле већи део Косова и Метохије, а посебно регион Косовског Поморавља. Ристићима су том приликом страдали економски објекти, а штета ће им ускоро бити надокнађена од стране Републике Србије. Наиме како је истакла Стојковић, Канцеларија за КиМ је прошле недеље почела са сукцесивном исплатом једнократне новчане помоћи за оштећене објекте у јануарским поплавама домаћинствима на Косову и Метохији. Ради се економским објектима, који припадају другој категорији оштећених објеката.

-Реч је о 461 поородици. Свима њима ће бити исплаћена та помоћ у висини од 50.000 динара по једном домаћинству. Желимо да помогнемо нашем народу. У првој фази помоћ је обезбеђена домаћинствима из прве категорије угрожености и њима је било уплаћено по 1000 евра у динарској противредности. То су она домаћиснтва којима је вода продрла у стамбене објекте и узроковала оштећења, казала је Стојковић. Она је у селу Глоговцу посетила домаћинство Драгана Митровића, које је такође претрпело штету од поплава. И њима ће како је казала Стојковић, већ наредне недеље биће исплаћено по 50.000 динара на име санације штете у економским ојбектима страдалим у поплавама.

Током боравка у општини Косовска Каменица, помоћница директора канцларије за КиМ, Стојковић посетила је такође и неколико социјанло угрожених породица у селима Кормињану и Томанцу, којима је Република Србија преко преко своје владе и Канцеларије за КиМ помогла изградњу кућа и оних којима ће нове куће бити саграђене у скорије време.

-Канцларија за Косово и Метохију јасно поручује да смо овде уз наш народ уз редовну помоћ коју пружамо, али и такође ту смо да пружамо помоћ и у ванредним ситуацијама када је помоћ нашем народу потребна.

С.И.

Подели на: