Најновије вести

Почела изградња Дневног центра “Подржи ме”

Изградња Дневног центра “Подржи ме” у Микронасељу у Косовској Митровици почела је данас.

 

Средства у износу од 80.000 евра, предвиђена су за израду пројекта, трошкове грађевинске дозволе и почетак градње. Прикупљена средства су донације 19 локалних заједница из Републике Српске а новац за иградњу центра су донирали и “МТС доо Косовска Митровица” и власник грађевинског предузећа “Рад 028” из Звечана.

Из Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији истичу да је поред пројекта “Спојимо децу са Косова и Метохије и Републике Српске” , пројекат изградње Дневног центра “Подржи ме” најзначајнији.

Председник Одбора за помоћ Србима на КиМ Милорад Арлов је том приликом казао да је уз назив Дневног центра “Подржи ме” предвиђено да на табли стоји и “9 јануар”, као знак захвалности Републици Српској, јер се Дан Републике Српске обележава 9. јануара.

“Данас почиње изградња Дневног центра “Подржи ме” којем ћемо додати име “9. јануар” због велике захвалности Републици Српској која је уложила доста хуманих средстава за изградњу. Дневни центар је предвиђен за 139 деце са посебним потребама из Удружења родитеља “Подржи ме” из Косовске Митровице. Пројекат нашег Одбора је од велике важности.” рекао је Арлов.

Арлов се захвалио донаторима и људима добре воље и казао да од Владе Републике Српске и Канцеларије за Косово и Метохију очекују велику помоћ.

“Захваљујемо се локалним заједницама у Републици Српској, привредницима, хуманим људима, компанији “М.Т.С. д.о.о.” Косовска Митровица, Грађевинском удружењу “Рад 028”, Радошу Петровићу и његовој грађевинској фирми “РП Инвест”, која ће бесплатно изводити радове. Општина Инђија ће наредне недеље уплатити преко 300.000 динара. Општина Стара Пазова и Нови Сад ће помоћи а велику помоћ очекујемо и од Канцеларије за Косово и Метохију и Владе Републике Српске” казао је Арлов.

Власник грађевинске фирме “РП Инвест” Радош Петровић, која ће бесплатно изводити грађевинске радове, је рекао да оваквим пројектима треба подржати опстанак српског народа на простору Косова и Метохије.

“Треба подржати опстанак српског народа и треба помоћи својој деци а пре свега деци са посебним потребама. Моја фирма учествује у свим пројектима где је потребна помоћ и помажемо колико год можемо што је и овде случај. Свима нама могу да честитам почетак радова и сви заједно ћемо сигурно изгурати. Позивам све људе добре воље да се укључе како би овај центар што пре изградили” рекао је Петровић.

Председница Удружења родитеља деце са посебним потребама “Подржи ме” Ивана Ракић је истакла да је данас велики дан за Удружење као и за сву децу јер им је, како она каже, то заиста потребно.

“Данас је велики дан пре свега за мене као мајку детета са потешкоћама у развоју. Ово је заиста био мој циљ и идеја и драго ми је да постоје дивни људи који су спремни да подрже овако нешто. Заиста сам захвална Одбору за помоћ Србима на Косову и Метохији, Милораду Арлову, Републици Српској, компанији “МТС доо Косовска Митровица”, власнику фирме “Рад 028″. Данас је велики дан за Удружење родитеља и за сву ту децу јер ја заиста мислим да они то заслужују” рекла је Ракић.

Председник Одбора за помоћ Србима на КиМ Милорад Арлов је раније данас испред храма Св. Димитрија у Косовској Митровици уручио стипендије за шесторо деце са простора КиМ.

“Донације и стипендије које улазе у четврту годину, а које долазе од хуманих људи из Републике Српске и које су намењене деци са простора Косова и Метохије настављају се и данас. Поделили смо стипендије за шесторо деце, троје са југа и троје са севера. Имали смо чланове који су пунолетни а које смо заменили јер донатори хоће да овом акцијом обухвате што више малишана. Данас имамо нове чланове, из околине Грачанице Ивона Мицић и Анастасија Михајловић, чији су се очеви били борци на Паштрику. Ту је и Кристина Вуковић, четворомесечна девојчица чијој породици смо хтели да помогнемо. Остају три стара члана а то су Давид Ракић, Никола Пешић и Николија Максимовић” оценио је Арлов.

Стипендије су добили и Александра Станковић, Немања Павловић и Милијана Славковић.

Подели на: