Најновије вести

Почели радови у КБЦ-у Косовска Митровица

Прва фаза отпочела је данас почетком радова на комплетној реконструкцији одељења физијатрије и рехабилитације, који обухватају и доградњу зграде
Свечано, у оквиру обележавања Дана општине Косовска Митровица, почели су радови на изградњи Клиничко-болничког центра Косовска Митровица, који ће бити реализовани и у неколико фаза. Прва фаза отпочела је данас почетком радова на комплетној реконструкцији одељења физијатрије и рехабилитације, који обухватају и доградњу зграде.

 

Данас је велики дан у Косовској Митровици, данас је Дан општине, Дан ослобођења , дан када коначно почињемо изградњу Клиничко- болничког центра Косовска Митровица, пројекта који смо тако дуго чекали. Данас показујемо да је држава испунила још једно обећање које је дао председник Александар Вучић и реализујемо овај велики пројекат.
Данас започињемо прву фазу, изградњом зграде Физијатрије и рехабилитације, површине око 1.500 квадратних метара. Радимо комплетну реконструкцију зграде и надоградњу. Кроз фазе ћемо, завршити реконструкцију, доградњу и надградњу комплетног КБЦ-а. Биће то савремена зграда која ће испуњавати све потребе грађана и услови лечења се неће разликовати од оних у Нишу, Крагујевцу или Београду- рекла је помоћница директора Канцеларије за КиМ Јелена Стојковић.
Начелник Одељења физијатрије при КБЦ-у Косовска Митровица др Драгиша Миловић изразио је захвалност због почетка радова у име здравствених радника и пацијената.
Оно што је наша Влада, председник државе обећао, Канцеларија за КиМ, данашњим даном то се и потврђује. Ово је само први корак ка реконструкцији и изградњи КБЦ-а. Знајући да је КБЦ у Косовској Митровици најзначајнија здравствена установа на КиМ, где се лече наши пацијенти, ово је велики дан који ће остати упамћен у историји нашег КБЦ-а- подвукао је Миловић.
Поред помоћнице директора Канцеларије за КиМ, КБЦ Косовска Митровица обишли су и председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић, председник Српске листе и министар за заједнице и повратак Горан Ракић, као и градоначелник Милан Радојевић.
С.К.

 

Подели на: