Најновије вести

Погоршава се епидемиолошка ситуација у Штрпцу

Иако је епидемиолошка ситуација у Штрпцу у протеклом периоду била јако повољна, без нових случајева Ковида-19 у првим данима марта бележи се пораст новооболелих.

 

Према подацима Кризног штаба општине Косовска Митровица 2. марта су у Штрпцу забележа 4 нова случаја корона вируса, 4. марта регистровано је још 9 случајева, док се 6. марта бележи највећи број новооболелих, чак 11.
Да број новооболелих од Ковида – 19 расте у овој општини потврдио је и директор Дома здравља у Штпцу, доктор Саша Крстичић.
„Расте број оболелих од ковид инфекције. Позитивни који су на кућну негу и терапију, редовно долазе на терапију у ковид амбуланти код нас, ради се о блажим клиничким сликама а 4 пацијента имамо на болничком лечењу“, рекао је он.
Истиче да би због погоршања епидемиолошке ситуације све категорије становништва требало да се вакцинишу
„Апелујем на грађане Сиринићке жупе, с обзиром на неповољну епидемиолошку ситуацију у окружењу, да се придржавају свих епидемиолошких мера за заштиту од инфекције, а посебно апелујем на људе који се нису вакцинисали да се вакцинишу. Вакцинисали смо око 370 пацијената. Имамо заказана нова вакцинисања. Процес вакцинације неометано тече, ми као здравствена установа организујемо одлазак пацијената са наше територије у Куршумлију где се обавља вакцинација“, додао је он.
Истиче да се старосно доба пацијената оболелих од корона вируса помера ка млађим генерацијама.
Према новој категоризацији општина у зависности од ризика преноса инфекције корона вируса Штрпце се налази у зеленој зони.

Подели на: