Најновије вести

Поклон компаније НИС ученицима на Косову и Метохији

Компанија НИС је донирала ученицима са Косова и Метохије новогодишње поклоне, дарујући спортску опрему и реквизите за 18 матичних основних школа са подручја десет општина на КиМ, саопштила је данас та компанија.

 

Пројекат је реализован у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију Владе Републике Србије и удружењем “Спортстарс”, а издвојена средства у износу од два милиона динара намењена су за опремање спортских сала и отворених игралишта основних школа, додаје се у саопштењу.

Реч је о школама које похађа више од 1.500 ученика у српским енклавама у општинама Гњилане, Витина, Ново Брдо, Косовска Каменица, Липљан, Обилић, Србица, Вучитрн, Пећ-Гораждевац и Исток-Осојане.

На свечаној додели донације, помоћница директора Канцеларије за КиМ у Влади Републике Србије Светлана Миладинов је истакла значај улагања компаније НИС у пројекте који су намењени деци на КиМ.

“Ова донација спортске опреме за 18 основних школа на простору јужно од Ибра има велики значај, пре свега, јер наша деца на Косову и Метохији нису заборављена и зато што ће ова спортска опрема умногоме допринети да се спорт, спортски живот и спортски дух развије код наших младих”, изјавила је Миладинов.

Како додаје, ово је улагање и у будућност, јер се улагањем у будућност нашег народа на КиМ њима даје воља и жеља за опстанком и останком у нашој јужној покрајини.

Наталија Биленок, заменица генералног директора за организациона питања НИС-а, навела је да компанија посвећено ради на подршци друштвено одговорним пројектима са посебним акцентом на улагања у образовање и младе.

“Под слоганом ”Будућност на делу” наша компанија не гради само пословне успехе, већ и доприноси развоју заједнице. Искуство нам показује да заједницу јачамо пре свега кроз улагање у њен највиталнији и најлепши део, улагање у младе људе и њихово образовање”, изјавила је Биленок.

Лазар Младеновић из удружења “Спортстарс” је истакао успешну сарадњу коју ово удружење има са компанијом НИС и Канцеларијом за Косово и Метохију, наводећи да је ово једна дивна акција у којој НИС наставља своје активности у подршци заједници и младима.

Драган Максимовић, директор Основне школе “Кнез Лазар” из Доње Гуштерице, захвалио је компанији НИС, Канцеларији за Косово и Метохију и удружењу “Спортстарс”, на подршци у име свих основних школа са територије Липљања, и навео је да ће ова спортска опрема допринети да ученици, али и наставници, развијају своје спортске способности, знање и вештине.

Подели на: