Најновије вести

Поклон пакетићи за 200 особа са потешкоћама у развоју

Одбор за помоћ Србима на КиМ из Бањалуке

 

 

На Међународни Дан особа са инвалидитетом, у недељу 3. децембра, организована је подела 200 пакетића деци и младима са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља “Подрћжи ме” корисницима дневног центра „Подржи ме-9. јануар“ у Косвској Митровици.

Подела пакетића организована је у Дневном центру “Подржи ме – 9.јануар” у 12 часова уз културни програм младе певачке аматерске групе “Камнички бисери” из Косваке Каменице.

-Ову децу и млааде желимо прве обрадовати јер они су увјек посебна брига Одбора од свог оснивања 2017.године. Желимо им улепшати њихов дан. Хвала руководртву „Камничких бисера“ што нису жалили труда да дођу код своји вршњака у Косвску Митровицу и поклоне им културно уметнички програм – казао је у видео обраћању председник бањалучког одбора за помоћ деци са Косова и Метохије Милорад Арлов.

Пакетиће је обезбедио Одбор за помоћ Косову и Метохији из Бања Луке у великој хуманитарној акцији преко основних и средњих школа Републике Српске. Основци и средњошколци до 31.децембра сакупљају средства преко Одбора и до сад је учествовало око 60 основних и средњих школа или око 35.000 ученика. Акција траје до 31.децембра и обезбедиће у децембру и јануару захваљујући хуманости вршњака из Српске преко 2.000 пакетића које ће поделити у многим основним школама и предшколским установама на Косову и Метохији.

Ивана Ракић, председница удружења “Подрзи ме” из Косовске Митровице захвалила се бањалучком Одбору и Милораду Арлову за дугогодишњу помоћ, пре свега у изградњи зграде Центра, а онда на сталним хуманитарним акцијама у Републици Српској које организује Арлов, за помоћ деци са Косова и Метохије.

Ивана Ракић је свечаности уручила посебна признања Јадранки Васић вођи „Камничких бисера“ из Косовске Каменице која је међу првима помогла Центар „Подржи ме„ у Косовској Митровци и Грађевинско предузеће „028“ из Косовске Митровице које стално помагало изградњи центра али и на његовом одржавању.

З. Влашковић

Подели на: