Најновије вести

Пола века фудбала и дружења

Турнир у малом фудбалу ”Видовдан 2020 године”у Сочаници

Најстарије спортске манифестације у овом делу Ибарске долине су турнири у малом фудбалу, који се одржавају у Лепосавић, Лешку и Сочаници. Ове године велики јубилеј, педесет година успешне организације турнира Видовдан обележава се у Сочаници.
Лепосавић, 22. Јуна- Велика културна и спортска манифестација биће отварање и обележавање овогодишњег , педесетог по реду турнира у малом фудбалу, који од пре десетак година носи име великог црквеног празника, који има посебан значај за српски народ, Видовдан. Управо тог дана одржава се културно спорска манифестација поводом отпочињања овогодишњеј јубиларног турнира. Један од организатора, Вељко Миљојковић каже да су се заложили да овогодишња организација буде примерена великом јубијеу па ће тако за све посетиоце бити приредјен велики спектакл.
У културно- уметничком делу програма на отварању турнира наступаће први састав Културно уметничког друштва ”Копаоник” реномираног друштва које је фолклор Косова и Метохије пронело широм света. У спортском делу наступиће на отварању најмладји учесници у ревијалном делу екипе домаћина из Сочанице и Лепосавића, каже Миљојковић.
Није била лака организација турнира у протеклих педесет година, генерације фудбалера овде су почињали своје каријере и играње фудбала.
– Баш због свих оних који су одржали ову манифестацију, имамо жељу да јој вратимо стару славу и омасовиму целу манифестацију. Пријаве су ове године бесплатне, а имамо већ пријављене екипе из целог региона Косова и Метохије и централне Србије. За сада су пријављене екипе из Прилужја, Косовске Митровице, Зубиног Потока, Лепосавића, Лешка и Сочанице, Рашке, Баљевца и Новог Пазара, истиче Миљојковић.
У финансијском смислу највећу помоћ очекују од општине Лепосавић, а подршку су им пружили и сада познати фудбалери и остали спортисти који су овде почињали своје каријере, Лука Јаковљевић, Мирослав Вулићевић, Немања Милетић и Милош Красић, а подршку је приужио и Срдјан Дјоковић, отац најбољег тенисера света.
Такмичење почиње на Видовдан, а у наредних десетак дана своје фудбалско умеће одмериће све пријављене екипе, на радост публике.
Предвидјене су и вредне награде у сениорској конкуренцији, победника очекује новчана награда од 120 хиљада динара, а другопласирани добиће 60 хиљада динара. За младје категорије су предвидјене вредне робне награде. Уједно сваке вечери делиће се највернијим посетиоцима и дресови познатих фудбалера који су подржали овај турнир. Да витештво и спортски дух победјује и да се тако удје у педест прву годишњицу турнира, жеља је амбициозног тима организатора овог турнира, уз напомену да сви требају поштовати мере превентивне заштите од Корона вируса који још увек вреба. В. Вукојевић

Подели на: