Најновије вести

Полиција ухапсила осумњиченог

Српски младић нападнут на радном месту у Грачаници

Дамјан Шабић из Новог Бадовца нападнут је од старне Албанца на свом радном месту у маркету ”ЕТЋ’ у Грачаници. У Полицијској станици је потврђено да су, како су рекли, ухапсили једну особу под сумњом да је физички напала  младића, радника поменутог трговинског ланца, наневши му лакше телесне повреде. Тужилац му је одредио задржавање од 48 сати.
Дамјан Шабић је објаснио да га је нападач питао да ли говори енглески или албански језик на шта му је одговорио не говори, љубазно га услуживши, након чега је отишао.
-Радио сам у другој смени у делу маркета где се купује воће и поврће. Пришла ми је особа албанске националности и на албанском питао нешто везано за поврће. Рекао сам му да не разумем, након чега је он питао да ли говорим један од поменута два језика на шта сам му одговорио да не говорим. Одабрао је поврће, ја сам измерио и он је отишао. Међутим, након сат, сат и по времена вратио се у маркет у другој гардероби и на српском ми добацио нешто као да се нас двојица познајемо. Мислећи да му треба услуга кренуо сам ка њему  и чуо како ми прети, псује српску мајку, ухватио ме је за руку и почео на силу да ме вуче по маркету. Рекао ми је како изигравам патриоту, претио јер не знам албански језик и рекао да ће ме убити. Уплашио сам се за своју безбедност и позвао полицију којој сам дао изјаву. Након свега тога дао сам отказ. Покушавам да се уздигнем изнад свега овога јер живот иде даље, казао је Дамјан Шабић и додао да је напад био искључиво на националној основи.
М.Ч.
Подели на: