Најновије вести

Помоћ становништву и радови на инфраструктурним објектима

У току су радови на више локација како би се санирале последице поплаве која је задесила ово подручје. Последице ове елементарне непогоде видљиве су на инфраструктурним објектима, нарочито на путевима и мостовима, а велику штету претрпело је и на десетине домаћинстава, јер им је вода поплавила домове и подрумске просторије. У овој општини било је ванредно стање, јер су река Ибар и његове притоке угрозиле одвијање саобраћаја, а највећа штета евидентирана је на сеоском подручју.

 

 

Екипе Јавног комуналног предузећа, Дирекције за градско грађевинско земљиште и путеве, као и тешка механизација приватника ангажовани су на рашчишћавању путева и санацију клизишта. Александар Милетић, директор Дирекције за грађевинско земљиште и путеве у Лепосавићу каже да је од почетка ове елементарне непогоде чињено све да се пре свега сачувају животи људи, а потом и њихова имовина.
-Ангажовали смо наше раднике и сву расположиву механизацију како би на терену што пре санирали последице велике поплаве. Радимо на санацији корита Вучанске и Гркајске реке, а део људства и механизације ангажован је ових дана и на Јошаничком мосту где је оштећење велико. Уз то радимо и на санирању клизишта, које се након поплава, покренуло у селу Доњи Крњин, наглашава Милетић.
На терену су и чланови општинске комисије, која је формирана са циљем утврђивања штете на индивидуалној имовини становништва, а позвани су и сви грађани да пријаве штете које им је нанела поплава. Под водом је било и пољопривредно земљиште дуж тока реке Ибар, али вода се у значајној мери сада повукла.
На овом подручју пада снег, а најављују га и наредних дана, што би требало да допринесе да се ситуација смири и вода повуче у корита. В.В.

Подели на: