Најновије вести

Поповић: Вучићева посета Хиландару порука о јединству

Министар без портфеља у Влади Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић оценио је данас да посета председника Александра Вучића Хиландару у овом тренутку има велику симболику и носи важну поруку.

 

 

Поповић је за Прву тв истакао да то што је до Вучићеве посете манастиру, који су основали Свети Сава и његов отац Свети Симеон, дошло након завршетка храма Светог Саве у Београду и пред откривање споменика Стефану Немањи у Београду за неколико дана носи симболику духовног и националног јединства.

“Национално и духовно јединство је сад потребно Србији као што је увек и било, јер без очувања националног и духовног идентитета и државотворности нема ни опстанка нације и то је била порука Вучића за будућност”, рекао је Поповић који је пратио Вучића током посете Хиландару у време божћних празника.

Додао је да је председник желео лично да се упозна са радовима након пожара који се догодио пре скро 17 година и да убрза радове на обнови како би манастир засијао у дужном светлу као што је то било вековима.

Поповић истиче да је важно и то што је посета Вучића Хиландару дошла у јеку пандемије.

Подсетио је да манастир од марта не прима посетиоце, а да их је раније били око 15.000 годишње.

Наводи да су председника срдачно дочекали, а највише су га питали о Косову и Метохији.

“Председник ништа није крио, говорио је да ће бити много изазова”, рекао је Поповић.

Подели на: