Најновије вести

Породица Слађана Трајковића испред тужилаштва у Приштини захтева да се брани са слободе

Чланови породице Слађана Трајковића окупили су се испед Специјалног тужилаштва у Приштини, указујући да му се наноси неправда и да је неосновано оптужен за наводно почињен ратни злочин.

 

 

Сузана Трајковић, супруга ухапшеног Слађана изјавила је да су се окупили како би му пружили подршку и да од правосуђа захтевају да му се омогући да се брани са слободе.

Истакла је да је здравствено стање Слађана Трајковића угрожено и да предлажу да се пребаци на лечење у Здравствени центар у Косовској Митровици.

Казала је да се стање Трајковића погоршало боравком у затвору, тврдећи да 11 дана није примио терапију, пошто болује од диајебетеса.

Током краћег окупљања испред тужилаштва носили су транспаренте на српском и албанском: “Мој отац је невин”, “Слађан Трајковић није ратни злочинац” и “Бог ће судити лажним сведоцима”.

У тужилаштву је за данас најављен почетак саслушања сведока, међутим према наводима адвоката одложено је за 16. фебруар.

“Од тужилаштва смо данас добили непријатне вести, да су три рочишта заказана за данас, осмог и деветог одложена за 16. фебруар. До сада нама није било дозвољено да у истражним радњама учествујемо и на тај начин ускраћени смо око осумњичених и на елементарна права на одбрану која га следује по закону о кривичном поступку”, рекао је Васић.

Пренео је да је у петак поднео захтев суду да се Трајковић у даљем току брани из кућног притвора, јер како каже, зато постоије услови и то не би била мера изузетак већ правило за оне који пребивалиште имају на територији Косова и који овде живе са својим породицама.

Трајковић је бивши полицајац, који је службу напустио колективно са осталим колегама на северу КиМ, и након тога ухапшен средином децембра под оптужбом да је наводно учествовао у чињењу ратног злочина.

Основни суд у Приштини Трајковићу је средином јануара продужио меру притвора на још два месеца.

Подели на: