Најновије вести

Посао у смањеном обиму

У склопу попуштања мера почињу са радом и угоститељски објекти и таксисти у Лепосавићу

Живот се полако враћа у уобичајене токове, па је тако Кризни штаб општине Лепосавић у оквиру треће фазе попуштања мера, које су уведене услед Корона вируса, донео одлуку о поновном отварању угоститељских објеката, а уједно и таксисти поново почињу са превозом путника.
Лепосавић, 4. Јуна- Након скоро три месеца паузе, поново су отворени угоститељски објекти. Највише су се почетку рада обрадовали власници ових објеката, јер су , како сами истичи, поднели велике губитке у предходном периоду. Сагласни су да посла сада неће бити , као пре епидемије Корона вируса, али битно је да поново почињу са радом, а посао ће се полако развијати.
Милија Јевремовић, је угоститељ тридесет година и управо је ових дана требало да прослави тај велики јубилеј , јер је кафана М отворена пре три деценије у центру Лепосавића.
– Стари сам угоститељ, прошло се много тога, било је лепих и тешких дана, али ова ситуација нас је баш омела у послу. Тешко смо поднели финансијски целу ситуацију, како бих успео да задржим постојеће раднике, али некако се издржало. Нисмо радили три месеца, и наравно да се радујем поновном почетку посла уз све безбедносне мере за своје запослене и госте. Нема ових дана пуно посла, али очекујем да ће се посао развијати како долазе летњи дани и почетак рада баште у склопу угоститељског објекта, каже Јевремовић.
Угоститељи и потенцијални гости су у обавези да надаље поштују препоруке о безбедности рада у правцу пошовања дистанце и размака столова у објекту, као и дезинфекционих мера на улазу у сам објекат.
У склопу ове гфазе релаксирања мера и таксистима је омогућен понован почетак рада. На улицама Лепосавића поново се видјају такси возила која врше превоз путника. Овај прекид посла многим таксистима је тешко пао , јер је већини њих ово једини извор прихода и немју други посао.
– Дуго нисмо могли да радимо и имамо разумевања јер је цео свет захватио овај опасан вирус. Придржавали смо се мера заштите здравља, што је најважније и ево поново нам је омогућено да кренемо у посао, каже Зоран Андјелковић, дугогодишњи таксиста у Лепосавићу, којем је ово једини извор прихода за живот.
Андјелковић још каже да су неинформисани коме да се обрате за помоћ, као удружење таксиста, како би им неким средствима помогли да надокнаде штету коју су претрпели услед немогућности да раде.
– Дуг је био период без посла и наравно да се радујемо да поново вршимо превоз путника, стварамо доходак и живимо од свог рада, наглашава Андјелковић.
И код превоза у такси возилу потребно је још увек поштовати мере опреза и носити заштитну опрему, маске и рукавице. Организованог превоза путника аутобусима на овом подручју још нема. В.Вукојевић

Подели на: